1.069 dansende Chinese robots breken wereldrecord

Chinese robots breken wereldrecord.

Wees gerust. Het lijkt op een invasie maar het is slechts een groot dansfeest voor robots. Een menigte van maar liefst 1.069 dansende Chinese robots breken een wereldrecord in het Guiness of World Records boek.

 

De schattige kleine robots, bekend als Dobi, schudden hun lichamen, strekken hun armen en trappelen met hun voeten tegelijkertijd tijdens een spectaculaire prestatie in de Chinese stad Guangzhou.

De 1.069 Dobi robots namen de dansvloer over in perfecte synchronisatie. Nou, bijna perfect – een paar robots vielen om tijdens de show en deze moesten worden afgetrokken van het record totaal.

De show was goed voor de Guinness World Records titel – voor – de meeste dansende robots tegelijkertijd. Het vorige wereldrecord werd in 2016 gehaald met 1.007 robots, ook uit China.

De robot Dobi is ontworpen en vervaardigd door speelgoed fabrikant WL Intelligent Technology Co. Ltd, samen met deskundigen van het Harbin Institute of Technology.

Dobi heeft 17 servo gewrichten op zijn ledematen die met hoge precisie kunnen bewegen zodat Dobi ‘diverse’ en ‘complexe’ dansroutines kan uitvoeren.

WL Tech organiseerde de uitdaging om haar nieuwste robottechnologie te demonstreren. Naast het vermogen om te dansen, kan Dobi praten, Tai Chi en vele andere “menselijke” acties doen.