Markt voor voedselrobots werd in 2016 geschat op USD 1.172,9 miljoen

markt voor voedselrobots

De wereldwijde markt voor voedselrobots werd in 2016 geschat op USD 1.172,9 miljoen en zal naar verwachting tot 2025 met een CAGR van 13,1% groeien. Dit staat in een rapport van grandviewresearch.com

De groeiende nadruk op het verhogen van de operationele efficiëntie in de productie en de stijgende vraag naar verpakt voedsel zal naar verwachting de groei van de markt voor voedselrobots stimuleren.

De snelle veranderingen in de robottechnologie en de introductie van innovatieve en geavanceerde automatiseringstechnologieën stimuleren de vraag naar robotsystemen in de voedingsmiddelenindustrie.

De technologieën helpen gebruikers bij het automatiseren van diverse industriële toepassingen zoals palletiseren, verpakken en verwerken. Ze verminderen ook de afhankelijkheid van industrieën, van werknemers en helpen de kwaliteit van de output te handhaven.

De maatregelen die verschillende overheden hebben genomen voor voedselveiligheid hebben de vraag naar automatiseringsoplossingen doen toenemen. De technologie helpt de voedselproductie- en verwerkingsindustrie bij het bereiken van productiedoelstellingen en het handhaven van de consistentie in kwaliteit van de producten.

Ook de toenemende acceptatie van robotsystemen voor verschillende industriële activiteiten heeft de vraag naar systemen voor voedselrobotica doen toenemen. De snelle verandering in technologie en de behoefte aan operationele efficiëntie in de voedselverwerkende industrie leiden tot de ontwikkeling van automatiseringssystemen zoals gelede, parallelle, SCARA en cilindrische robots.

De geautomatiseerde systemen die worden gebruikt in de voedselverwerkende industrie zijn geschikt voor de verwerking van zware materialen, pack & place en geavanceerde verwerkingsbehoeften. De mogelijkheden en functies van geautomatiseerde systemen variëren afhankelijk van de vereisten van de industrie.

Verwacht wordt dat de Noord-Amerikaanse markt aanzienlijk zal groeien, evenals de regio’s Europa en Azië / Pacific.

SCARA- en paralleltype-robots zullen naar verwachting met een aanzienlijke groeisnelheid groeien gedurende de prognoseperiode tot 2025. Het groeiend aantal prominente fabrikanten en de aanwezigheid van een goed gevestigde infrastructuur zijn de belangrijkste redenen voor de groei van de markt in de Noord-Amerikaanse regio.