ABB levert robot-verf-systemen aan EV fabriek van SAIC Volkswagen in China.

SAIC Volkswagen

Abb Robotics levert robot-verf-systemen aan SAIC Volkswagen’s eerste elektrische voertuigfabriek in China.

ABB heeft een overeenkomst getekend met SAIC Volkswagen voor de levering van een robotverfsysteem gebaseerd op de Modular Electric Driver Kit (MEB), een platform speciaal ontworpen voor massaproductie van elektrische voertuigen.

De nieuwe 610 duizend vierkante meter EV fabriek wordt in 2020 geopend in Shanghai en zal jaarlijks 300.000 elektrische voertuigen gaan produceren van Volkswagen, Audi en Skoda.

Het is het eerste grote geautomatiseerde verf systeem dat ABB aan SAIC Volkswagen levert. Zo’n 300 robots zullen paint en sealing bewerkingen gaan uitvoeren in 3 productielijnen.

Bewerkingen zijn o.a. , auto-exterieur- en interieurschildering, bodembescherming, inwendige cosmetische naadafdichting en inwendige wax-spraying.

De +/- € 2,5 miljard fabriek is een moderne, groene benchmarkfabriek die intelligente productie en milieuvriendelijke technologieën combineert met speciale aandacht voor waterbehoud, energiebesparing en de reductie van koolstofdioxide.

De primerloze schildertechnologie die in het proces wordt gebruikt voorkomt verspilling.
In vergelijking met het traditionele schilderproces, neemt het een droog sproeisabsorptiesysteem aan in plaats van een watercirculatiesysteem.

De lucht kan circuleren en er wordt kalksteen gebruikt om de spray op te nemen, zodat het gebruik van water niet langer nodig is.

Ongeveer 95 procent van de lucht kan worden hergebruikt en de kalksteen kan worden gerecycled, wat een energiebesparing tot 60 procent oplevert.

De uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) kan ook met 63 procent worden verminderd.

Financiele gegevens zijn niet bekend gemaakt.