Agility Robotics krijgt investering van 8 miljoen dollar

Agility Robotics, een bedrijf dat looprobots ontwerpt en bouwt voor geavanceerde mobiliteit in menselijke omgevingen, heeft $ 8 miljoen opgehaald in Serie A-financiering om haar product-, technologie- en bedrijfsontwikkeling te versnellen. Sony Innovation Fund was één van de investeerders.

Bruce Leak, oprichter van Playground Global, treedt toe tot de raad van bestuur van Agility.

Agility Robotics is een spin-off of Oregon State University en maakt robots met een goede looptechniek. Ze wil haar robots gaan toepassen voor logistiek en pakketaflevering, voor snelle en goedkope 24/7 service, in-home robots, voor telepresence en assistentie, en real-time dataverzameling en mapping van menselijke en natuurlijke omgevingen.

Lopende robots zullen op een dag een normaal gezicht zijn, net als de auto, en met een vergelijkbare impact op onze samenleving. De technologie van Agility gebruikt dezelfde fundamentele principes die dieren ook gebruiken om voort te bewegen.

ATRIAS, de onderzoeksrobot die is ontwikkeld in het Dynamic Robotics Laboratory aan de Oregon State University en die voorafgaat aan Cassie, is de eerste robot die de menselijke loopdynamica reproduceert.

Cassie bouwt voort op deze technologische basis en is een eerste product voor onderzoek en ontwikkeling dat in staat is om te lopen en te rennen.

Als mobiliteitsbedrijf zal Agility Robotics zich inspannen om een verscheidenheid aan verticale markten aan te pakken die door deze technologie kunnen worden beïnvloed, door marktspecifieke configuraties te implementeren voor grootte, schaal, aantal poten, detectie, manipulatie en andere marktspecifieke engineeringkeuzes.

“Sony Innovation Fund is enthousiast om te investeren in Agility Robotics vanwege haar radicaal innovatieve benadering van tweebenige robot motoriek te ontwikkelen.” Terwijl Agility zich inspant om haar technologieën te commercialiseren, zien we ernaar uit om een zinvolle bijdrage te leveren aan de technologie en toepassingen voor mobiele robots in alledaagse omgevingen ” , zei Toshimoto Mitomo, Corporate Executive van Sony Corporation.

Professor Jessy Grizzle, directeur van de Universiteit van Michigan Robotics Institute, zei: “Mijn onderzoeksgroep is bezig met het creëren van de wiskundige berekeningen van zeer dynamische tweevoetige gangen. We hebben een Cassie-robot gekocht omdat deze beschikt over de krachtige prestaties die we nodig hebben om onze algoritmen voor feedbackcontrole te testen en om nieuwe onderzoeksrichtingen te inspireren.”

“Er zijn geen andere tweebenige robots op de markt met zulk een dynamische vermogen en wanneer je de fysieke stevigheid toevoegt, is de Cassie-robot echt een klasse apart.”

“De algoritmen die we testen op onze Cassie-robot laten ons ook grote vooruitgang boeken bij het controleren van een exoskelet voor personen met een dwarslaesie.”

“Ik ben erg enthousiast dat Agility snel groeit; Ik denk dat ze een enorme impact op de wereld zullen hebben, waardoor robotmobiliteit in menselijke omgevingen mogelijk wordt.”