AI in robots gaat naar verwachting hard groeien tussen 2018 en 2023

AI in robots gaat naar verwachting hard groeien

Kunstmatige intelligentie (AI) in robots zal naar verwachting groeien van USD 3,49 miljard in 2018 naar USD 12,36 miljard in 2023, tegen een CAGR van 28,78% tijdens de prognoseperiode.

Volgens een rapport van reportsnreports.com is er een hoge acceptatie van robots voor persoonlijk gebruik, zoals gezelschap en entertainment.
Overheden over de hele wereld stimuleren bedrijven en instellingen om moderne technologieën te ontwikkelen. Dit zijn de sleutelfactoren die verantwoordelijk zijn voor de groei van de AI in de robotmarkt.

Aan de andere kant zijn terughoudendheid om nieuwe technologieën toe te passen en de afwezigheid van gestandaardiseerde regelgeving, om risico’s van netwerk- en autonome robots te voorkomen, sleutelfactoren die de groei van de AI in de robotmarkt beperken.

Markt voor voorraadbeheertoepassingen groeit hard tussen 2018 en 2023
AI in robots voor voorraadbeheerstoepassingen zal naar verwachting in de prognoseperiode sterk groeien. Hoge penetratiegraad van e-commerce-giganten, zoals Amazon, Walmart en Alibaba, is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de hoge groei van de AI in de markt voor robots voor voorraadbeheertoepassingen.

Machine learning-technologie heeft het belangrijkste aandeel in de groei van AI
Machine Learning is met name van toepassing als het gaat om het aandrijven van nieuwe inzichten binnen de robotica-industrie, omdat de datasets groot en divers zijn en ze snel veranderen. Ook is machine learning vereist voor spraakherkenning, spraakonderzoek, aanbevelingsapplicaties, sentimentanalyse, beeldherkenning en bewegingsdetectie-toepassingen in slimme robots. Dit is een sleutelfactor die de groei van de AI in de robotsmarkt stimuleert.

Belangrijke spelers in de AI op het gebied van robots zijn:
Soft Bank (Japan), Hanson Robotics (China), NVIDIA (VS), Intel (VS), Microsoft (VS), IBM (VS), Alphabet (VS), Harman International Industries ( Samsung) (VS), Xilinx (VS), ABB (Zwitserland), FANUC (Japan), KUKA (een dochteronderneming van Midea Group) (Duitsland), Amazon (VS), Blue Frog Robotics (Frankrijk), Promobot (Rusland), Jibo (VS), ASUS (Taiwan), Mayfield Robotics (VS), BSH Hausgeräte (Duitsland) en LG (Zuid-Korea).

 

Kijk voor het hele rapport op reportsnreports.com