Appel Picking Robot gebruikt Soft Robotics grijper en 3D-vision om appels veilig op te pakken

Het vastpakken van gevoelige objecten is bijzonder uitdagend voor robotica in e-commerce logistiek en voedselbehandeling.

Gevoelige producten moeten voorzichtig worden opgepakt en nauwkeurig worden geplaatst. Zachte behandeling is nodig om schade of kneuzingen te voorkomen.

De appel picking robot van Soft Robotics Inc. lost deze problemen effectief op. Met behulp van een FANUC LR Mate industriële robot kan het systeem veilig en accuraat appels picken en verpakken.

De aanpasbare grijper zorgt er voor dat de robot de appel voorzichtig kan oppakken, zonder de omringende appels te beschadigen.

De grijper van Soft Robotics is gemaakt van FDA-goedgekeurde materialen die goed reinigbaar zijn en daarnaast geschikt zijn voor gebruik in voedsel omgevingen.

De Soft Robotics grijper vereist geen feedback-systemen of krachtsensoren, waardoor de moeilijke uitdaging van grijpplanning aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

Het systeem gebruikt een FANUC 3D Area Sensor om elke individuele appel te lokaliseren voordat deze wordt opgepakt.

Zodra de FANUC-robot de appel lokaliseert kan deze worden opgepakt, ongeacht de oriëntatie van de appel. Geen andere informatie is nodig omdat de Soft Robotics grijper de oriëntatie en locatie van de appel niet hoeft te weten.

Zodra de robot een appel in zijn Soft Robotics grijper heeft, plaatst hij de appel voorzichtig in een bak voor verzending. Adaptief, goedkoop en makkelijk te gebruiken.