Australische robot wint Amazon Robotics Challenge

Aussies winnen Amazon Robotics Challenge. Het Australische Centrum voor RobotVision van de Queensland University of Technology , heeft de eerste prijs van $80.000USD gewonnen bij de 2017 Amazon Robotics Challenge in Japan.

Met een op maat gemaakte Cartesische robot Cartman heeft het team een belangrijk robotica probleem voor Amazon opgelost – items oppakken en in dozen in een ongestructureerde omgeving opbergen.

Het team was één van de acht finalisten na slechts een vijfde plek gehaald te hebben in de voorrondes.
“Niet slecht voor een robot die een paar dagen voor het evenement pas uit de koffers was gehaald en in elkaar gezet. Eén sleutelcomponent werd zelfs met kabelbanden bij elkaar gehouden.” zei dr Sue Keay van het RobotVision centrum.

Hetb doel van de Amazon Robotics Challenge
De Amazon Robotics Challenge heeft als doel om Amazon’s geautomatiseerde warehousing processen te verbeteren. Amazon is in staat is om miljoenen producten snel te pakken en te verzenden naar klanten vanuit een netwerk van fulfillment centra. De commerciële technologieën die robots in staat stellen om items te pakken en in dozen te stoppen in een ongestructureerde omgeving zijn echter nog niet ontwikkeld.

Geen Nederlands Team
Zestien internationale teams deden mee aan de Amazon Robotics Challenge.
Er deden dit jaar geen Nederlandse teams mee. In 2016 heeft het Nederlandse Team Delft de Amazon Robotics Challenge gewonnen.

Bronnen: QUTAmazon Robotics Challenge