Beelden getoond van Russische Terminator robot

Via diverse Russische media zijn nieuwe beelden getoond van de nieuwe Russische Terminator robot. De robot heet F.E.D.O.R, een afkorting van Final Experimental Demonstration Object Research.

Astronaut
De robot zal in 2021 de ruimte in gaan als robot-astronaut. De Russen hebben FEDOR echter al leren schieten. Je weet nooit wat je daar tegenkomt in de ruimte…
“Momenteel wordt er gewerkt aan het verbeteren van vuurkracht en nauwkeurigheid via software algoritmen en motoriek”, zegt de Russische Vice-premier Dmitry Rogozin.

 

 

Wie de film Terminator ooit heeft gezien zal zich meteen de wenkbrauwen fronsen bij het zien van F.E.D.O.R. in bovenstaande video. In de film Terminator worden robots niet bepaald als iets positiefs uitgebeeld. Niet positief voor de mensheid in ieder geval.

De technologische vooruitgang in de robotica laat zich zien in de militaire sector. Wil je als land een voorsprong hebben op potentiële vijanden dan is innovatie belangrijk. Volgens de Wallstreet Journal waren er in 2010 al 40 landen die Militaire Robot Projecten hebben opgestart.

Verenigde Staten
Volgens voormalig medewerker van de Britse Geheime Dienst, John Bassett, zal de Verenigde Staten in 2025 meer gevechtsrobots hebben dan menselijke soldaten.