De volgende briljante CEO kan wel eens een robot zijn

Briljante robot CEO
52424445 - robots dressed in a business suit

Chinese miljardair Jack Ma heeft gezegd dat de meest briljante CEO van de wereld binnen nu en 30 jaar een robot CEO zal zijn. De vooruitgang in technologie zal menselijke CEO’s uiteindelijk irrelevant maken.

De 52-jarige oprichter van Alibaba waarschuwde dat robots de komende 30 jaar meer pijn dan geluk zullen brengen.

Robots krijgen de beste banen ter wereld omdat ze in veel taken ‘sneller en rationeler’ zijn dan mensen, aldus Ma.
Hij voegde eraan toe dat ze meer geschikt zouden zijn als CEO omdat ze niet door emoties beïnvloed worden.

‘Over 30 jaar zal een robot waarschijnlijk op de cover van Time Magazine staan als de beste CEO,’ zei Ma in een toespraak tijdens een ondernemersconferentie in China, aldus CNN.

Sociale conflicten zullen in de komende drie decennia gevolgen hebben voor allerlei industrieën. Hij zegt dat scholen kinderen moeten leren om meer creatief en nieuwsgierig te zijn om zodoende voorbereid te zijn op de opkomst van kunstmatige intelligentie.

Ma die een marktwaarde heeft van meer dan 25 miljard dollar vergelijkt de opkomst van robots met de opkomst van het internet in de jaren 90.

De uitspraak doet denken aan oprichter van Microsoft, Bill Gates, die de opkomst van robots vergeleek met de opkomst van de PC in de jaren 70. Gates deed die vergelijking al in het jaar 2007.

Hoewel er een toon van somberheid zit in de uitspraken van Ma waren er ook enkele lichtpuntjes.

Kunstmatige intelligentie zal uiteindelijk ons dagelijks leven verbeteren. Robots zullen rijke landen helpen om te gaan met het verzorgen van hun verouderende bevolking. Ma zei: ‘Machines zullen doen wat mensen niet kunnen doen. ‘Machines zullen samenwerken met mensen, en niet de grootste vijand van de mensheid worden.’