Caterpillar investeert in ontwikkelaar van metselrobot

Robotica bedrijf, Fastbrick Robotics heeft een memorandum van overeenstemming ondertekend met multinational bouwer van zware machines Caterpillar. Het memorandum betreft de bouw en verkoop van een metselrobot.
Met de overeenkomst is een investering gemoeid van in totaal 10 miljoen dollar.

Het Australische Fastbrick is de ontwikkelaar van Hadrian X, een eenarmige metselrobot, die na ontwikkeling, 1000 bakstenen per uur moet kunnen metselen. Dit betekent dat Hadrian X in slechts twee dagen een huis kan bouwen.

Elke Hadrian X robot kost 2 miljoen dollar –  en biedt een zeer hoge return on investment zoals vermeld op BusinessInsider.com.au.

De eerste commerciële Hardian X robot is gemonteerd op een vrachtwagen en heeft een 30-meter-lange-boogarm. De robot zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar worden afgeleverd.

De Hadrian X vereist minimale menselijke interactie en werkt dag en nacht. De capaciteit van 1000 bakstenen per uur is ongeveer de output van twee menselijke metselaars per dag!

Fastbrick technisch directeur, Mark Pivac zegt, “We printen eigenlijk gewoon een huis alsof het uit de grond groeit. Sommige aspecten van het huizen bouwen vereisen nog wel menselijke inspanning. Het potentieel van Hadrian X is dat constructie bedrijven minder personeel nodig hebben”.

  • Caterpillar doet een eerste investering van 2 miljoen dollar in de vorm van een aandelen uitgifte.
  • De tweede investering van 8 miljoen dollar gebeurd na toestemming van Fastbrick aandeelhouders.

Beide bedrijven zeggen dat deze samenwerking het begin vormt van meer geautomatiseerde technologieën die verschillende industrieën wereldwijd verbeteren.

Het aandeel Fastbrick is genoteerd als FBR aan de Australische ASX beurs.

 

bron smh, caterpillar