Chirurgische endoscoop-robot van Auris Health goedgekeurd door FDA

chirurgische endoscoop robot Auris Health Monarch

Auris Health, Inc. , voorheen bekend als Auris Surgical Robotics, heeft aangekondigd dat haar Monarch Platform, een chirurgische endoscoop robot, is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Het robot systeem
Het Monarch Platform integreert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica, software, gegevenswetenschap en endoscoop-innovatie, met als doel de resultaten voor patiënten aanzienlijk te verbeteren, de mogelijkheden voor artsen te verbeteren en de kosten voor het gezondheidszorgsysteem te verlagen.

Longkanker
De eerste ziekte waar Auris zich op wil richten is longkanker. De FDA keurde het platform goed voor diagnostische en therapeutische bronchoscopische procedures. Het doel van de technologie is om een ​​meer accurate diagnose en behandeling mogelijk te maken van kleine en moeilijk te bereiken knobbeltjes in de periferie van de long.

“De technologie is aanzienlijk verbeterd sinds de ontwikkeling van de eerste robotica-platforms die worden gebruikt in de geneeskunde”, aldus dr. Moll, CEO van Auris Health.

“Het Monarch Platform is ontworpen om de beperkingen van de huidige technologie aan te pakken met de introductie van een nieuw tijdperk van flexibele robotica. Met deze goedkeuring door de FDA willen we de belofte nakomen om de patiëntenzorg te verbeteren, te beginnen met een eerdere en meer accurate diagnose van pulmonale knobbeltjes.

We voorzien bijkomende toepassingen voor de technologie voor toekomstige endoscopische klinische indicaties. “Longkanker is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker. Meer patiënten sterven elk jaar aan de ziekte dan aan gecombineerde prostaat-, borst- en dikke darmkankers.

Meer dan 90 procent van de mensen met longkanker overleeft niet, deels omdat het vaak in een vergevorderd stadium wordt ontdekt. Er zijn momenteel verschillende diagnostische opties beschikbaar voor longkanker, maar ze hebben allemaal beperkingen op het gebied van nauwkeurigheid, veiligheid of invasiviteit.

Deze beperkingen kunnen leiden tot valse positieven, valse negatieven of bijwerkingen zoals pneumothorax (ingeklapte long) en bloeding, wat de kosten van de gezondheidszorg kan verhogen en het verblijf in het ziekenhuis kan verlengen.

“Vierhonderdvijftig mensen sterven elke dag in de Verenigde Staten als gevolg van longkanker. Het is de nummer één kankermoordenaar van zowel mannen als vrouwen in de wereld. Longkankeronderzoek heeft ons een kans gegeven om een ​​deel van deze mensen te redden door de kanker vroegtijdig te diagnosticeren, terwijl we de kans hebben om het te genezen.

Ondanks het voordeel, zijn we nog steeds beperkt door de huidige technologie in het stellen van een diagnose, “zei Michael Simoff, MD, directeur van interventionele longziekten bij Henry Ford Health System in Detroit, Mich.”

De ontwikkeling van nieuwe geavanceerde technologie, zoals het Monarch Platform , zou ons de mogelijkheid kunnen bieden om de diagnose vroeg te stellen, wat zich direct vertaalt in het redden van levens.

Auris Health
Opgericht en geleid door chirurgische robot pionier Frederic Moll, M.D., heeft Auris meer dan $ 500 miljoen aan eigen vermogen opgehaald van toonaangevende technologie-investeerders, waaronder Mithril Capital Management, Lux Capital, Coatue Management en Highland Capital.