Chirurgische robot-micro-instrumenten breiden de mogelijkheden van chirurgische ingrepen uit

Medical Microinstruments S.r.l. (MMI), een ontwikkelaar van nieuwe robotoplossingen voor  medische toepassingen, onthult haar robotplatform dat specifiek is ontworpen voor open microchirurgie.

Het platform stelt de chirurg in staat om twee kleine beweeglijke robot-micro-instrumenten te bedienen die reconstructieprocedures na traumatische letsels vereenvoudigen, evenals tumorverwijdering in zacht weefsel en botten.

De instrumenten bieden potentieel voor verbeterde chirurgische slagingspercentages.

MMI’s instrumenten zijn uitgerust met de kleinste gearticuleerde pols met een buitendiameter van 3 millimeter en tips van slechts 150 micron breed. De pols is de sleutel tot het uitvoeren van robot-microchirurgie in echte klinische omgevingen en maakt eenvoudige manipulatie van kleine hechtingen mogelijk, van 9-0 tot 12-0 groot.

“Dankzij het gebruik van geavanceerde materialen en nieuwe microfabricageprocessen, hebben we de kleinste gearticuleerde pols ontworpen om micro-chirurgen unieke instrumentvaardigheid en robotnauwkeurigheid te bieden,” zei Massimiliano Simi, medeoprichter en VP R & D.

De chirurg bedient de micro-instrumenten terwijl hij aan het operatiebed zit en kijkt door de operatiemicroscoop. Het robotplatform van MMI registreert de handbewegingen van de chirurg en een verkleinde beweging wordt doorgegeven aan de micro-instrumenten.

“We hebben deze baanbrekende technologie samen met microchirurgen ontwikkeld vanuit de conceptie van het product. De positieve feedback en reactie die we tijdens de ontwikkeling hebben gekregen, is echt overweldigend geweest en heeft ons doen geloven dat we op de goede weg zijn in het ontwikkelen van een robot van en voor microchirurgen “, zegt Hannah Teichmann, medeoprichter en VP Clinical.

Prof. Marco Innocenti, is hoofd van de plastische en reconstructieve microchirurgie van het universiteitsziekenhuis Careggi in Florence en tevens de klinische adviseur van MMI.

Innocenti presenteerde preklinisch werk met de robot van MMI tijdens het 9e congres van de wereldvereniging voor reconstructieve microchirurgie in Seoul merkte op :

“Naar mijn mening zal het MMI-robotplatform de grenzen van de microchirurgie verder brengen dan de mogelijkheden van de menselijke hand, waardoor meer chirurgen in staat worden gesteld om meer complexe procedures uit te voeren, maar ook supermicrosurgery, zoals lymfeconstructie, mogelijk maken voor de meer deskundigen. ”

MMI’s president en medeoprichter, Giuseppe Maria Prisco, schat de potentiële jaarlijkse marktkansen in de orde van grootte van $ 2,5 miljard.