Cobalt Robotics sluit financiering van $13 miljoen af

Cobalt Robotics heeft onlangs een financiering van $13 miljoen Series A afgesloten. Sequoia Financial Group leidde de ronde van financiering en Sequoia-partner Alfred Lin is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Cobalt Robotics.

Beveiliging-robots
Cobalt Robotics ontwerpt en produceert beveiliging-robots die helpen bedrijfsfaciliteiten, cultuur, onroerend goed, gegevens, medewerkers en meer te beschermen.

Investeerders
Een handvol nieuwe investeerders namen ook deel, waaronder Founders Fund en Storm Ventures, samen met de aanhoudende deelname van bestaande investeerders zoals Bloomberg Beta, Promus Ventures en anderen.

Sequoia Financial Group
“We zijn verheugd om met Sequoia te werken. Ze hebben diepgaande operationele expertise en een bewezen staat van dienst in het helpen van jonge bedrijven om hele industrieën te transformeren. Ze geloven ook in ons team en technologie en delen onze visie: we gaan een nieuw tijdperk in waarin computers letterlijk de wereld (dat wil zeggen robots) raken.

Toekomst
“Net als de personal computer in de vroege jaren 1980, kunnen we onmogelijk de talloze manieren voorspellen waarop deze technologie een positief effect op ons leven zal hebben. Maar we weten dit: Cobalt’s door robots uitgevoerde beveiligingsservices bieden waarde door robots, ontwerp en mensen samen te voegen.”

Cobalt Robotics
“Onze services verbeteren moderne werkruimten door uw mensen, bedrijfsmiddelen en bedrijfscultuur te beschermen. Bij elke stap van het ontwerp- en engineeringproces houden we rekening met alle manieren waarop mensen en robots kunnen en moeten samenwerken.”

Onze unieke aanpak combineert de beste eigenschappen van zowel mens als machine om een betere service te bieden dan wanneer dat als mens of machine individueel mogelijk is – en dat terwijl onze algoritmen, mogelijkheden en kosteneffectiviteit voortdurend verbeteren.”

“Cobalt robots vullen mensen aan bij taken om faciliteiten en kantoren veilig te houden – iets wat we hebben bewezen bij verschillende bedrijven in de San Francisco Bay Area. We zullen samenwerken met onze nieuwe financiële partners om uit te breiden naar nieuwe steden, onze engineering & operations-teams (we zijn aan het werven!) en onze hoge klantenservice en prestaties naar nieuwe markten brengen.”