Cyberdyne en Sumitomo implementeren CL02 schoonmaakrobot

Cleaning Robot CL02

Sumitomo Corporation, een groot Japans handelsbedrijf is van plan om in haar kantoorgebouwen de nieuwe generatie CL02 schoonmaakrobot van Cyberdyne te implementeren.

Achtergrond en doel
In 2001 slaagde Sumitomo Corporation erin om een ​​reinigingsrobotsysteem commercieel toe te passen voor Harumi Triton Square, Tokio, waar het hoofdkantoor is gevestigd.

Dit robotsysteem is nog steeds in gebruik. De robot stond echter voor verschillende uitdagingen, zoals:

– de robot herkende de positie en de afstand die het aflegde op basis van een paar magnetische tapes die in de tapijtvloeren waren ingebouwd.

– de robot kon alleen de routes voorprogrammeren, waardoor het reinigingsbereik beperkt bleef tot de gemeenschappelijke ruimte.

Dit schoonmaakrobot-systeem werd in 2013 doorgegeven aan Cyberdyne. Cyberdyne werkte aan de ontwikkeling van een nieuwe reinigingsrobot die kon worden verplaatst zonder magnetische tapes of soortgelijke geleidingssystemen die moeten worden geïnstalleerd op of in bouwvloeren.

De CL02 maakt nu geen gebruik meer van dit soort verouderde geleidingssystemen en is in staat om de reinigingsgebieden autonoom in te stellen of onder de minimale begeleiding van een operator. Hierdoor kan de robot nu naast gemeenschappelijke delen ook specifieke gebieden van de kantoorgebouwen reinigen.

In vergelijking met het vorige model is de CL02 nu sneller en in staat om grotere gebieden te bedekken. Het kan ook objecten identificeren in zijn pad door middel van 3D-camera’s De robot kan een kaart genereren die het volume en de locatie van gevonden stofdeeltjes analyseert.

CL02 is eenvoudig te gebruiken en de operators op de werkplek kunnen de reinigingsroutes van de robot eenvoudig wijzigen. CL02 maximaliseert de reinigingsefficiëntie waardoor het voortdurend een kwalitatief hoogwaardige reiniging kan uitvoeren met een minimumaantal personeelsleden.

Cyberdyne hoopt de CL02 schoonmaakrobot te gebruiken in commerciële gebouwen, luchthavens en diverse andere grote faciliteiten.

Cyberdyne is voornamelijk bekend voor haar exoskelet HAL. In februari 2013 werd het HAL-systeem het eerste aangedreven exoskelet dat wereldwijde veiligheidscertificering ontving.