Daimler investeert in fabrikant van bezorgrobots

Daimler AG, het moederbedrijf van Mercedes Benz, heeft samen met een groep investeerders 16 miljoen euro gestoken in robotbedrijf Starship Technologies.

Starship Technologies bouwt een vloot van autonome bezorgrobots, ontworpen om goederen ter plaatse te leveren in 15-30 minuten en binnen een straal van 3-5 kilometer. De robots rijden autonoom, maar worden gecontroleerd door mensen die de besturing op elk gewenst moment kunnen overnemen.

Daimler en de robot-fabrikant uit Litouwen zijn geen onbekenden van elkaar.
Mercededes Benz Vans, onderdeel van Daimler AG, en Starship Technologies werken al sinds 2016 samen aan de ontwikkeling van de “RoboVan”.

De RoboVan is een aangepaste bestelbus waarin een aantal bezorgrobots naar een gebied vervoerd kunnen worden waar goederen bezorgd moeten worden. In de RoboVan zijn meerdere bakken geplaatst waarin goederen zitten die bezorgd moeten worden.
De RoboVan biedt plaats aan 8 bezorgrobots en heeft een functie als een “Moederschip”.
Zodra de RoboVan op de plaats van bestemming is aangekomen worden de robots “losgelaten” en brengen ze goederen naar de klanten.

“Starship Technologies en Mercedes-Benz Vans delen een sterke visie:

We steven er allebei naar om de manier van bezorging tot de laatste kilometer, fundamenteel  te veranderen.

Samen zullen we die visie laten uitkomen en het potentieel aantonen van bezorg-robots in een gecombineerd en allesomvattend transport systeem.

Starship ’s unieke technologie past perfect in onze transportbusjes “,
zegt Volker Mornhinweg, hoofd van Mercedes-Benz Vans.