ECA Group onthult nieuwe generatie onder-water-drone

Op 16 februari presenteerde ECA Group haar nieuwste middelgrote autonome onderwater drone ( AUV ) A18-M. Met zijn compactheid en ongeëvenaarde beelden van hoge kwaliteit wordt deze nieuwe generatie onder-water-drone de referentie in de categorie autonome onderwatervoertuigen die zijn gewijd aan mijnenjacht.

Een live demonstratie in het Franse Toulon toont enkele van de indrukwekkende prestaties van deze nieuwe maritieme drone die de AUV-familie van de ECA Group completeert.

De A18-M kan elk soort gevaar detecteren, zoals geïmproviseerde explosieven (IED), verontreinigende stoffen maar kan ook zeer nauwkeurige kaarten creëren van de zeebodem waardoor het milieu met hoge betrouwbaarheid kan worden beoordeeld.

Dankzij Synthetic Aperture Sonar (SAS) heeft de AUV een zeer hoge dekkingsgraad, in de orde van 2 km2 / uur, dat is 5 tot 10 keer meer dan met conventionele side-scan sonar.

Sonar met synthetische diafragma combineert een aantal akoestische pings om een beeld te vormen met een veel hogere resolutie dan conventionele sonar.

“Deze mid-size AUV is de beste wisselwerking tussen formaat, gewicht en lang uithoudingsvermogen. Dankzij het laadvermogen is het in staat om high-performance sonar te hosten, zoals een synthetische diafragma-sonar (SAS) die ongekende detectie- en classificatie prestaties biedt “, zegt Léonie Delacou, AUV’s productmanager bij ECA Group.