Eenvoudig in te zetten picking-robot met geavanceerde 3D-objectherkenning

CapSen Robotics heeft een robotsysteem ontwikkeld voor een eenvoudig-in-te-zetten picking-robot met geavanceerde 3d objectherkenning. Er is geen aangepaste programmering vereist om nieuwe onderdelen te selecteren.

Het systeem bestaat uit CapSen PiC (TM) en CapSen Scanner (TM). CapSen PiC (TM) is een alles-in-één oplossing om elke industriële robotarm te veranderen in een werkomgeving voor het oppakken van producten.

Omdat CapSen’s 3D-computervisie en motionplanning-software is gebouwd om producten te herkennen uit veel verschillende objecten, is er geen aangepaste programmering vereist om nieuwe onderdelen te selecteren.

Op deze manier kunnen klanten eenvoudig een picking-robot voor kortlopende assemblages gebruiken en de robot snel hergebruiken voor verschillende taken. CapSen Scanner (TM) is een allesomvattend, object-scansysteem waarvoor octrooi is aangevraagd en waarmee realistische netwerkmodellen van onderdelen en producten worden gemaakt.

De modellen kunnen binnen enkele minuten klaar zijn voor gebruik.

De software van CapSen Robotics is in 2015 gebruikt door Team MIT welke een tweede plaats bereikte bij de Amazon Picking Challenge