Endeavor Robotics ontvangt order van Amerikaans Leger

Endeavor Robotics, een Amerikaanse fabrikant van kleine onbemande grond voertuigen (SUGV) heeft een order ontvangen van het Amerikaanse leger voor 32 SUGV’s.

Tot op heden zijn er wereldwijd meer dan 1000 Endeavor SUGV (Small Unmanned Ground Vehicles) robots ingezet bij defensie, wetshandhaving en industriële klanten. Het uPoint Multi Robot control systeem maakt gebruik van alomtegenwoordige technologie en bekende tabletgebaseerde gebruikersinterfaces. Dit draagt er toe bij dat de gebruiker van het systeem minder trainingstijd nodig heeft om de robot te begrijpen en te besturen.
Het uPoint systeem is naast de SUGV ook geintegreerd in andere Endeavor Robotics producten zoals Firstlook en Packbot.

De Endeavour Robotics SUGV is sinds 2009 in dienst van de Amerikaanse strijdkrachten. Compact en met een gewicht van minder dan 10 kilo is de robot makkelijk te transporteren in een rugzak. De SUGV is waterdicht volgens IP67 standaard en werkt in alle weersomstandigheden.

De SUGV kan trappen klimmen en afdalen, is handig en robuust te manipuleren, heeft inspectiemogelijkheden, kan op grotere afstanden bestuurd worden met behulp van netwerken via andere Endeavor systemen. De robot kan verder uitgebreid worden met sensoren en extra hardware.

Het Endeavor Robotics uPoint Multi-Robot Control System bestaat uit een Android ™ -basis, robuuste tabletcontroller. De integratie van het MPU5 Radio netwerk met Endeavour Robotics-robots is een belangrijke factor voor de warfighters door de afstand van onbemande grondoperaties aanzienlijk te verhogen en de exploitanten in staat te stellen meerdere robotobjecten te beheersen of waar te nemen via een gemeenschappelijke controller interface.

Endeavor Robotics heeft wereldwijd al meer dan 6000 onbemande voertuigen geleverd.