Epson kondigt betaalbare 6 assige VT6L robotarm aan

Epson heeft 3 nieuwe producten aangekondigd op de Automate automatiseringsbeurs in Chicago. Eén van de producten is de compacte VT6L robotarm. Deze nieuwe 6 assige industriële robotarm heeft een 900 mm reach, een 6 kg payload en een ingebouwde controller.

De robotarm is gericht op eenvoudige toepassingen waaronder het overzetten van onderdelen zoals machinegereedschap, spuitgieten, laden / lossen, pick-and-place, dispensing en eenvoudige assemblageprojecten.

De VT6L is ontworpen met een ingebouwde controller om ruimte te besparen. Dankzij de SlimLine-structuur heeft de robot een compacte polsafstand om toegang te bieden tot moeilijk bereikbare plaatsen in besloten ruimtes.

Het holle ontwerp aan het uiteinde van de arm biedt gebruikers vereenvoudigde bekabelingsopties en meer veelzijdige gereedschapkeuzes, aldus Epson. Stroomkeuzes omvatten 110 V en 220 V.

Met een prijs van US$13.900 heeft de VT6L een aantrekkelijk prijskaartje.

Naast de VT6L kondigde Epson in Chicago een IntelliFlex intelligent Feeding Systeem en een uitbreiding van haar SCARA aanbod aan. Het betreft de LS3-B, LS6-B, LS10-B en LS20-B modellen.