Foxconn investeert $4 miljard in robotica en automatisering

Foxconn investeert $4 miljard in robotica
Auteursrecht: gyddik / 123RF Stockfoto

Hon Hai Precision, beter bekend als Foxconn, investeert $4 miljard in robotica en automatiseringstechnologie welke in haar fabrieken wordt gebruikt. Dit maakt bedrijfsnieuws-website Nikkei bekend. Volgens de website staat de winst van Foxconn onder druk door stijgende arbeidskosten.

Foxconn, een bedrijf met hoofdkantoor in Taiwan en uitgebreide activiteiten in China en de rest van de wereld, is de belangrijkste partner van Apple en maakt iPhones en andere apparaten van de technologie gigant.

Naast Apple heeft Foxconn ook vele andere partnerschappen met bedrijven. Foxconn maakt o.a. ook de robot Pepper van Softbank.

Onlangs sprak Foxconn-voorzitter Terry Gou over maatschappelijke betrokkenheid: “Als we niet kunnen veranderen, blijven we achter. De volgende drie jaar zullen bepalend zijn. ”

Over welke aantallen robots het gaat is niet bekend maar tot nu toe heeft het bedrijf al meer dan 40.000 Foxbots geinstalleerd. Foxbots zijn industriële robots die het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. Het bedrijf beweert 10.000 robots per jaar te kunnen produceren.

Geruchten gaan dat het uiteindelijke doel van Foxconn is om vrijwel alle werknemers te vervangen door robots.

Nikkei zegt dat Foxconn verwacht meer dan $ 4 miljard te zullen ophalen voor zijn nieuwe Chinese business unit. De gerapporteerde omzet voor 2016 bedroeg bijna $ 132 miljard, met een nettoresultaat van $ 4,5 miljard.