Geek Plus ontvangt CE markering voor haar Warehouse Robotsysteem

Geek Plus heeft een CE markering ontvangen

Robot fabrikant Geek Plus heeft een CE markering ontvangen voor haar logistiek en warehouse robotsysteem. Met deze certificering kan het Chinese bedrijf haar markt uitbreiden naar Europa.

“Het realiseren van deze belangrijke verplichte mijlpaal demonstreert volledig de superieure en betrouwbare prestaties van Geek + Robotics. Zowel productiecontrole, kwaliteitsborging als risicobeheersing voldoen aan de toepasselijke EU-norm.

Met toegang tot de Europese markt heeft Geek + het hoogste niveau van productie van magazijnrobots in China geformaliseerd.” zegt de Chinese robotfabrikant.

Eerder in 2018, is Geek + begonnen met wereldwijde expansie door het opzetten van een kantoor in Hong Kong.

Het bedrijf is ook bezig met de lancering van twee grote robots genaamd P800 en M100.

De P800 Picking Robot staat symbool voor het geavanceerde industriële ontwerp van Geek Plus. De P800 kan een stabiele werking handhaven van -30 tot 50º graden en zich zodoende goed aanpassen aan extreme temperatuuromstandigheden.

De M100 is het andere bewegende systeem van Geek + Robotics. Het maakt gebruik van de geavanceerde SLAM laser-navigatiemethode om de omgeving van de fabriek te identificeren en de route onafhankelijk in te plannen.

Met deze technologie is QR-code niet langer nodig en kunnen de robots het obstakel automatisch op een flexibele manier ontwijken en omzeilen.