Amerika’s gigantische vecht-robot toont zijn kunsten

Dit is de Eagle Prime vecht-robot, Amerika’s deelnemer in de Giant Robot Duel competitie. Hierboven te zien in zijn allereerste live-fire combat trial. Eagle Prime is de eerste MK3-klasse MegaBot van MegaBots, Inc.

De gigantische vecht-robot weegt maar liefst 12 ton, en heeft een indrukwekkende hoogte van 5 meter. Voor de aandrijving is een V8 LS3-motor met 430 PK gebruikt.
Verder heeft hij aan boord:

  • Een 160 liter per minuut, 4000 psi hydraulisch systeem
  • 2 stoelen voor een chauffeur en schutter, met de mogelijkheid om binnen of via afstandbediening te besturen.
  • Modulaire wapenlading waaronder een massale klauw, een 1000 pond boor, een pneumatische kanon, kettingzaag
  • Aangepaste tank rupsbanden van Howe & Howe Technologies
  • Humanoid robot besturingssysteem van IHMC Robotics

Eagle Prime kost een slordige 2,5 miljoen dollar. Zo’n $500.000 heeft Megabots via crowdfund website Kickstarter opgehaald.
“Dankzij de 500 duizend aan crowdfunding zal de robot niet alleen stoten kunnen uitdelen maar ook met de tegenstander over de grond kunnen rollen.” zegt Megabots Inc.

Het eerste gevecht waar Eagle Prime moet aantreden is naar verwachting in augustus 2017. De tegenstander is een robot van het Japanse Suidobashi Heavy Industries.
De Japanners hadden wel als voorwaarde gesteld dat de robots ook met messen moeten vechten.

“Maak je klaar om het meest ongelooflijke sportieve entertainment te zien dat de wereld ooit heeft gezien: Nation-on-Nation robot combat. Multi-ton robot-colossen zullen stoten uitdelen, stalen panelen van elkaar afbreken tot er nog maar één mech overblijft, terwijl van de tegenstander nog maar een hoopje schroot over is. Welkom bij de toekomst van de sport.”

 

bronnen: megabotsjalopnik