Butler PickPal robot kan tot 600 picks per uur verwerken

GreyOrange Butler PickPal

GreyOrange is een bedrijf dat geavanceerde robotica-systemen ontwerpt, produceert en inzet voor automatisering in magazijnen.  Tijdens de LogiMat 2018 vakbeurs heeft het  bedrijf aangekondigd een beta-versie van haar Butler PickPal robot uit te brengen.

De Butler PickPal is ontworpen voor het automatische fulfillment-proces en reduceert de tijd die nodig is voor het afhandelen van bestellingen door producten snel en nauwkeurig op te pakken en uit de schappen te halen.

De PickPal is een collaboratieve robot die samen met een magazijnmedewerker orders kan picken, consolideren en uitvoeren tot wel 500-600 picks per uur.

E-commerce-bedrijven die werken met een groot aantal high-mix SKU-inventaris, eisen de kortste tijd van bestelling-tot-verzending en nauwkeurige stuk-picking.  Het Butler-robotsysteem zorgt ervoor dat de kosten per verzending worden verlaagd en de productiviteit bij magazijnactiviteiten wordt verhoogd.

Butler PickPal maakt gebruik van een scansysteem, een 6-assige robotarm en geavanceerde Machine Vision-algoritmen om de SKU te identificeren die uit de schappen moet worden gepakt.

De Butler PickPal hanteert verpakkingen, zoals dozen, zakjes, flessen en vacuümverzegelde verpakkingen tot 4 kg. Met Machine Learning en een veelzijdige grijper leert hij hoe hij het snelst elk item uit de dicht opeengepakte SKU-inventaris kan halen.

Met behulp van AI-gebaseerde orderverwerking kan het systeem tot 48 orders tegelijkertijd beheren.

Het systeem kan meer dan 100.000 SKU’s van de meest populaire producten identificeren en afhandelen.

“In nauwe samenwerking met onze klanten zien we dat het orderverzamelproces voor e-commerce producten arbeidsintensief is.”

“Het toepassen van automatisering is het antwoord om de productiviteit te verhogen, de kosten te verlagen en de doorlooptijd te verkorten” zei Akash Gupta, Chief Technology Officer van GreyOrange.

“De markt voor Collaborative Robots gaat uitzonderlijk groeien in de komende jaren, en groeit tot 34% van de wereldwijde robotica-uitgaven in 2025.”

“Het aantal installaties van collaboratieve robots zal naar verwachting het grootst zijn in het segment materiaalverwerking omdat steeds meer bedrijven ze in hun processen implementeren.”

“We zijn verheugd deel te nemen aan dit segment om te helpen, met het bereiken van het volgende niveau van efficiëntie, bij last-mile-bezorging voor e-commerce-activiteiten. ” zei Gupta.

De nieuwe Butler PickPal zal halverwege 2018 op geselecteerde sites worden ingezet.

Het Butler-robotsysteem van GreyOrange wordt toegepast in distributiecentra in Japan, Hong Kong, India, Europa en Amerika.