Guiness record voor grootste robotica klas van 971 leerlingen

Makeblock grootste robotica klas

Fabrikant van educatieve robotica-kits Makeblock heeft het record van de grootste robotica-klas gehaald en krijgt een vermelding in het Guiness Book of Records. In de Mexicaanse stad Guadalajara hield het bedrijf samen met 971  scholieren de grootste robotica klas ter wereld werd.

De les duurde een uur lang met 300 van Makeblock’s programmeerbare robot mBot en de programmeersoftware mBlock als leermiddelen.

Groepen van 4 studenten werden georganiseerd om een mBot te programmeren om een route te volgen en een aantal LED-effecten toe te passen met behulp van de programmeer software mBlock.

De studenten leerden over de elektronica en functies van mBot, zoals padvolgsysteem, ultrasone sensor, LED, en vervolgens via mBlock op een computer meer te leren over grafische programmering en tenslotte mBot op een vooraf gedefinieerde route te testen.

Deze cursus werd gegeven om logica, probleemoplossend vermogen en creatief denken van de leerlingen te trainen.

Makeblock werkt al meer dan een jaar samen met de educatieve afdeling van Jalisco. Jalisco, een staat die bekend staat om zijn innovatie en technologie in Mexico, heeft zich toegelegd op het bevorderen van robotica en wiskunde-educatie van de kleuterschool tot de universiteit. Doel is om te helpen het wetenschappelijk gefundeerde leren van studenten en hun creativiteit te bevorderen.

Meer dan 290.000 studenten volgen sinds 2017 robotica-cursussen om te leren hoe ze robots kunnen bouwen en ontwerpen. De verwachting is dat dit aantal in 2018 een half miljoen zal bedragen.

Oprichter en CEO Jasen Wang zei: “Ik ben blij dat de programmeerbare robot mBot en programmeersoftware mBlock, de studenten in Mexico in staat hebben gesteld een record van wereldklasse neer te zetten.

MBot is de instapmodel-robot waarmee gebruikers leren hoe ze op een leuke manier kunnen bouwen en programmeren.

MBlock, geïntegreerd in AI- en IoT-technologieën, is een krachtige software voor STEAM-educatie, en heeft meer dan 3 miljoen gebruikers over de hele wereld. mBlock ondersteunt niet alleen blokgebaseerd programmeren, maar ook tekstgebaseerd programmeren zoals Python en meer functies zijn in ontwikkeling.

Tot nu toe heeft Makeblock meer dan 4,5 miljoen wereldwijde gebruikers verzameld. Door geavanceerd STEAM-onderwijs te bieden aan steeds meer landen, zal Makeblock blijven aandringen op de integratie van onderwijs en technologie om de volgende generatie aan te zetten tot ontwikkelaars en leiders in het tijdperk van AI. “