HALTER demonstreert robot beladingssystemen op TechniShow

Halter robot beladingssystemen

Volgens Automatiseringsbedrijf Halter CNC Automation kunnen verspanende bedrijven een aanzienlijke tijdwinst realiseren met de HALTER LoadAssistant ten opzichte van alle andere robot beladingssystemen die er in de markt verkrijgbaar zijn. Tijdens de TechniShow laat zij dit te zien met de drie verschillende modellen die er op de stand van HALTER CNC Automation worden gedemonstreerd.

Het productieproces niet onderbroken

De HALTER LoadAssistant is voorzien van een draaitafel. Aan de achterkant van de beladingscel kunnen de werkstukken worden beladen, terwijl de robot en de CNC-machine gewoon blijven produceren. Het proces hoeft dus niet stopgezet te worden. Ook het programmeren van een nieuwe serie kan worden uitgevoerd, zonder dat het productieproces onderbroken dient te worden, waardoor onnodige stilstand en tijdverlies wordt voorkomen.

Door middel van de gebruikersvriendelijke HALTER SmartControl kan de gebruiker in 12 eenvoudige stappen de beladingsrobot starten, er is geen enkele kennis van robotprogrammeren vereist. Mede hierdoor worden de omsteltijden tot een minimum beperkt en is de HALTER ook zeer geschikt voor kleinere series.

De modellen van HALTER worden live gedemonstreerd tijdens de TechniShow 2018 in hal 11, stand C.008