Handle: Mobiele manipulatierobot voor logistieke taken

Handle is een mobiele manipulatierobot voor logistics taken. Geheel autonoom kan Handle Trucks lossen, gemengde SKU-pallets samenstellen, opbouwen en depalletiseren. De robot is ontworpen en gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics.

Het ingebouwde visionsysteem van Handle traceert gemarkeerde pallets en navigeert naar afzonderlijke dozen om deze te grijpen of te plaatsen.

Wanneer Handle een doos op een pallet plaatst, gebruikt het krachtbesturing om elk doos tegen elkaar te plaatsen. De dozen in de video wegen ongeveer 5 kg, maar Handle kan dozen tot 15 kg verwerken. Deze versie van Handle werkt met pallets van 1,2 m diep en 1,7 m lang.

Met behulp van poten en wielen is Handle een uiterst vlotte en kleinschalige materials handling-oplossingvoor de logistiek.

De combinatie van kracht en behendigheid maakt Handle in staat om moeilijke manipulatietaken in grootschalige omgevingen te automatiseren zonder de noodzaak om gecompliceerde extra apparatuur te installeren.

Boston Dynamics is voorheen een onderdeel geweest van Google en is in 2017 overgenomen door het Japanse bedrijf Softbank.