Honda’s nieuwe mobiliteitsrobots te zien op CES 2018

De Consumer Electronics Show van 2018 komt er weer aan. Dat betekent dat we weer een aantal interessante robots voorbij zullen zien komen. Honda’s nieuwe mobiliteitsrobots zullen ook te zien zijn op de bekende show in Las Vegas.

De beroemde Asimo zal thuis blijven, maar vier nieuwe robots zullen hun debuut maken: 3E-A18, 3E-B18, 3E-C18 en 3E-D18. De naam van elke robot bevat, 3E, die E’s staan voor  empowerment, experience en empathy.

Elke robot is verschillend qua uitvoering, maar ze streven er allemaal naar om een ​​van de drie E’s uit te stralen. B18, C18 en D18 lijken het meest op elkaar, omdat het allemaal mobiliteitsconcepten zijn.

Honda noemt de B18 een “stoel-type mobiliteitsconcept” voor gebruik binnen en buiten; C18 is een kleiner mobiliteitsconcept met een multifunctionele laadruimte; en D18 is een zelfrijdend offroad-concept, compleet met kunstmatige intelligentiesystemen.

Honda A18 is iets totaal anders. Het is een “companion robotics concept” dat het vermogen heeft om mededogen te tonen aan de mens door middel van een reeks uitdrukkingen. Honda wil dat 3E-A18 dingen voelt.