Humanoid robot Oliver is nieuwste aanwinst van Zora Bots

Humanoid robot Oliver

Het Belgische roboticabedrijf Zorabots ontwerpt en ontwikkelt intelligente robots die het leven van mensen aangenamer maakt. Humanoid robot Oliver is de nieuwste aanwinst van Zorabots. Oliver is gebaseerd op de robot UO5 van de Chinese fabrikant CanBot.

Hij is slim, lenig, herkent jou, beweegt zoals elke andere robot en hij ziet de wereld in detail.

Oliver (her-)kent jou 
Oliver kan mensen tot in de kleinste gezichtsdetails herkennen, ogenblikkelijk reageren op bewegingen en een 3D model van de omgeving construeren.

Spreek met hem en hij zal je begrijpen
Ieder geluid wordt opgevangen met verstelbare microfoons. Oliver kan stemmen analyseren op het vlak van frequentie, geluidskwaliteit, geluidsgolven en of het een menselijke stem is. Oliver kan deze stemmen precies traceren dankzij het 3D-scenariostructuursysteem. Het systeem vangt deze signalen op in een straal van 5 meter via een 360° ontvanger.

Navigeren.
Oliver kan vlot in alle richtingen bewegen dankzij de laatste innovaties op het vlak van motion-control , neuraal netwerk en functies van de MCU microchip. Op deze manier wordt iedere interactie met hem onvergetelijk tijdens het nabootsen van menselijke acties. Dankzij een netwerk van multi-sensoren heeft Oliver een ongeëvenaarde perceptie van de wereld binnen- en buitenshuis en kan hij autonoom navigeren in deze wereld. Hij kan obstakels vermijden en je precies begeleiden naar je bestemming.

Hardware
Oliver is uitgerust met een NVIDIA GPU smart-control, gecombineerd met de nieuwste generatie Real-sense technologie en een 1080p HD camera met infrarood-sensoren (ontvanger + zender). Verstelbare microfoons

Compact en demontabel. 
Oliver kan volledig uit elkaar gehaald worden zodat deze in uw koffer past.

 

Meer informatie op de website van Zorabots