Robotontwikkelaar Intuition Robotics krijgt investering van 6 miljoen dollar

Intuition Robotics, de maker van gezelschaps-robot ElliQ, heeft volgens de Japanse nieuwssite Nikkei.com een investering van 6 miljoen dollar ontvangen. De investering komt van Mirai Creation Investment, een investeringsfonds waarin ook de Japanse fabrikant Toyota een belang heeft.

Eerder dit jaar ontving Intuition Robotics al een investering van $6 miljoen dollar van iRobot en crowdfunding platform OurCrowd.

Het Israëlische robotica-bedrijf werkt aan een begeleidende gezelschaps-robot, ElliQ,
die ouderen helpt actief te blijven. Met behulp van stemcommando’s geeft de robot o.a. activiteit-suggesties.

ElliQ stelt oudere volwassenen naadloos in staat gebruik te maken van een breed scala aan technologieën, waaronder videochats, online games en sociale media om contact te maken met familie en vrienden en de complexiteit van de digitale wereld te overwinnen.

ElliQ inspireert participatie in activiteiten door proactief oudere volwassenen voor te stellen, en direct te verbinden, met digitale inhoud zoals TED-talks en muziek of audioboeken.

Verder helpt ElliQ met het aanbevelen van activiteiten in de fysieke wereld, zoals een wandeling maken na een lange tijd televisie kijken, afspraken nakomen, medicijnen op tijd nemen en verbinding maken met familie via technologie zoals Facebook Messenger.