Kuka en Homag werken aan slimme robots voor de houtbewerkingsmarkt

robots voor de houtbewerkingsmarkt

Robots voor de houtbewerkingsmarkt
HOMAG Group,een toonaangevende leverancier van geïntegreerde oplossingen voor de houtbewerkingsindustrie, gaat een samenwerkingsverband aan met robotfabrikant KUKA.

Met de uitgebreide ervaring van Kuka op roboticagebied en de uitgebreide kennis van Homag op het gebied van houtbewerking gaan de twee bedrijven slimme robots voor de houtbewerkingsmarkt ontwikkelen. Met de producten willen de bedrijven de wereldwijde trend in de richting van automatisering te ondersteunen.

“Om de beste service voor onze klanten te kunnen leveren, zijn we altijd op zoek naar partners om ons scala aan oplossingen uit te breiden – en we willen alleen het beste in de markt. Eén daarvan is ongetwijfeld KUKA voor oplossingen in robotica en slimme automatisering, ” zegt Pekka Paasivaara, CEO van de HOMAG Group

Cristian Reiter, hoofd van de business unit Automation Technology bij de HOMAG Group, voegt hieraan toe: “De samenwerking met KUKA stelt ons in staat om onze klanten over de hele wereld een nog uitgebreider aanbod van geïntegreerde robotoplossingen vanuit één bron aan te bieden.”