KUKA smartPAD-2 bedieningspaneel wint internationale design prijs

KUKA smartPAD-2

De KUKA smartPAD-2 heeft de iF DESIGN AWARD 2018 gewonnen. Het nieuwe bedieningspaneel van KUKA maakte indruk met veel praktische apparaten om zelfs complexe bedieningstaken gemakkelijk te beheersen. De prijs werd uitgereikt op BMW Welt in München op 9 maart 2018.

SmartPAD-2 wordt onthuld op de Automatica 2018 beurs
De smartPAD is in 2010 ontwikkeld om alle KUKA-robots met de KR C4-controller te kunnen gebruiken. In juni 2018 zal de tweede generatie van de smartPAD voor het eerst aan het publiek worden onthuld op de automatiseringsbeurs Automatica 2018 in München.

Vanaf 2019 zal de smartPAD-2 de oude generatie vervangen. De 6D Mouse blijft behouden in het nieuwe ontwerp. Dit betekent dat de bediening van de robots door de operator intuïtief blijft.

KUKA smartPAD-2 combineert design met praktische bediening
De smartPAD-2 is robuust en dus geschikt voor industriële omgevingen. Tegelijkertijd biedt het ook ergonomische, comfortabele bediening. De opties voor het vasthouden ervan zijn geoptimaliseerd voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

Bovendien heeft de smartPAD-2 extra vasthoudopties aan de onderzijde waarmee het ook kan worden neergezet en gebruikt als een desktopconsole. Verder heeft het bedieningspaneel een ergonomische schouderriem zodat het gedragen kan worden zonder de operator te vermoeien.

Bedieningspaneel maakt bediening met meerdere robots mogelijk
De KUKA smartPAD-2 is uitgerust met een goed verlicht 8.4 “capacitief aanraakscherm met gehard, krasbestendig beschermglas. De acht jog-toetsen kunnen worden gebruikt om de aangesloten robot met maximaal acht assen te besturen.

De smartPAD-2 is hot-pluggable, wat betekent dat het op elk moment kan worden aangesloten op of losgekoppeld van een KR C4-controller. De smartPAD-2 is daarom ook geschikt voor gebruik met meerdere robots.

De hardware is aanzienlijk sneller, met als resultaat dat het nieuwe bedieningspaneel veel betere prestaties levert dan zijn voorganger.

iF DESIGN AWARD
De iF DESIGN AWARD wordt sinds 1954 jaarlijks uitgereikt en eert de beste prestaties op het gebied van productontwerp. De prijs wordt uitgereikt door iF International Forum Design GmbH, gevestigd in Hannover, Duitsland.

Van 23 tot 25 januari selecteerde een internationaal panel van 63 designexperts de winnaars uit bijna 6500 inzendingen. Inzendingen werden ingediend vanuit 54 landen.