Kuka, Swisslog en Midea bundelen krachten in China

Swisslog

Robot automatiseerder KUKA gaat haar Chinese industriële activiteiten met de Chinese activiteiten van dochteronderneming Swisslog combineren door joint ventures op te zetten met bedrijven van moedermaatschappij Midea Group.

De respectieve aandeelhouders van de joint venture-ondernemingen hebben elk een participatie van 50% in de joint ventures.

De joint venture Robotics wordt gecontroleerd door KUKA. De Chinese auto-industrie blijft volledig bij KUKA. Met de joint ventures zal de marktpenetratie in China aanzienlijk worden verhoogd en zullen de Chinese activiteiten van KUKA verder worden uitgebreid.

Dit heeft ook betrekking op het opzetten van een nieuwe productiesite in het Shunde  Technology Park. Op deze site zullen ook nieuwe producten worden ontwikkeld.

Tot 2024 zullen in totaal 100.000 roboteenheden per jaar (momenteel zijn dat 25000 roboteenheden in China per jaar) worden geproduceerd.

De Raad van Commissarissen van KUKA Aktiengesellschaft heeft op 21 maart 2018 de oprichting van de joint venture-ondernemingen en de investering in het Technology Park in Shunde goedgekeurd.

Swisslog ontwerpt, ontwikkelt en levert automatiseringsoplossingen voor de gezondheidssector, magazijnen en distributiecentra.