Lastdraagrobot van Howe en Howe Technology officieel geselecteerd door Amerikaans leger

RS2-H1 SMET Lastdraagrobot van Howe en Howe Technology

De RS2-H1 SMET Lastdraagrobot van Howe en Howe Technology is officieel geselecteerd door het Amerikaanse leger. Na 2 jaar van rigoureuze tests en een laatste 60 mijl (100 Km) lange jungle mars en beladen met meer dan 500 kilo bepakking, rijdt de Howe en Howe SMET robot weg met een grote overwinning.

Het Amerikaanse leger heeft opgemerkt dat de RS2-H1 de enige geteste volgrobot is die robuust en duurzaam genoeg is om onmiddellijk ingezet te kunnen worden. De RS2-H1 en zijn inzetploeg verbraken records voor snelheid, uithoudingsvermogen en manoeuvreerbaarheid.  De RS2-H1 blijkt een duidelijke keuze voor het eerste peloton lastdraagrobots van het Amerikaanse leger.

De 60 mijl definitieve beoordelingstest werd voltooid door de RS2-H1 in een verbluffende tijdsduur van 29,04 uur, waarbij de RS2-H1 verder werd gescheiden van de rest van het deelnemers-veld.

Door de zwaarste moerassen en jungle-achtige terreinen in Georgia, kon de RS2-H1 robot een lading van 500KG verplaatsen met een gemiddelde snelheid van 2 mph (3,3 KM/u).

Het bedrijf van de twee broers Geoff en Michael Howe gooide eerder ook al hoge ogen in Hollywood. Ze waren leverancier van een indrukwekkende robot in de Hollywood film Fast and Furious 8. Zie video onder: