Lely verkoopt windturbine activiteiten en focust op robotica

Lely verkoopt windturbine activiteiten

Melkrobot fabrikant Lely verkoopt windturbine activiteiten aan Bettink Service Team. Als reden noemt Lely haar strategische focus op robotica en data in de melkveehouderij.

De afgelopen jaren heeft Lely Aircon veel duurzame voordelen opgeleverd voor melkveehouders. Maar om deze activiteit toekomstbestendig te laten zijn zou Lely zich echter meer moeten richten op de verkoop van windturbines buiten het melkveehouderijsegment. Het distributiekanaal van Lely is niet ingericht om service te verlenen aan andere segmenten en er zijn ook geen plannen om dit in de toekomst te veranderen. Hoewel Lely gelooft in de duurzame voordelen van windturbines, past deze activiteit niet langer binnen de strategische focus van het bedrijf.

Lely heeft in Bettink Service Team een solide en betrouwbare partner gevonden die de groeimogelijkheden van Aircon en de producten erkent. Bettink heeft al jarenlang een brede en wereldwijde ervaring in het installeren, servicen en onderhouden van windturbines. Bestaande klanten van Lely Aircon kunnen vertrouwen op de gespecialiseerde windturbineservices die Bettink biedt. Alle medewerkers van Lely Aircon gaan over naar Bettink Service Team.

Lely blijft zoeken naar andere opties voor energieneutrale en circulaire oplossingen om verspilling te minimaliseren en de beschikbare middelen op het melkveebedrijf optimaal in te zetten.