LG Airport Robots nemen luchthaven van Zuid-Korea over

LG Airport Robots
Credit: LG Electronics

Zuid-korea bereidt zich voor op het grootste wintersportevenement in haar geschiedenis. LG Electronics richt zich daarom op het verbeteren van geautomatiseerde diensten op de luchthaven Incheon International in Seoel.

 

Met 57 miljoen reizigers is Incheon International Airport één van de drukste luchthavens van Azië. De LG Airport Robots zullen reizigers helpen met het aanbieden van informatie en het schoon houden van de vloeren.

Sinds februari 2017 worden de LG Airport Robots al getest op de luchthaven. De LG ingenieurs hebben de robots inmiddels verder afgestemd dankzij verzamelde data en ervaring die is opgedaan tijdens het testen. Vanaf 21 Juli zijn de robots ingezet om verder proef te draaien.

De Airport Guide Robot is uitgerust met LG’s spraakherkenning platform en verstaat 4 talen – Koreaans – Engels – Chinees en Japans. Dit zijn de talen die het meest gesproken worden op de luchthaven.

Om de reiziger van informatie te voorzien kan de robot contact maken met de centrale computer van de luchthaven voor boarding-tijden en locaties van shops,restaurants en nog veel meer. Met een snelle scan van een instapkaart kan de Airport Guide Robot de verdwaalde reiziger op tijd naar de juiste vertrekpoort begeleiden.

De Airport Cleaning Robot maakt gebruik van dezelfde techniek die toegepast is in de LG robot-stofzuigerlijn LG HOM-BOT. Dezelfde autonome navigatie en object-vermijdingsvermogen maar dan in een commerciële, publieke omgeving.

Deze Airport Cleaning Robot detecteert gebieden die het meest frequent een schoonmaakbeurt nodig hebben. Die locaties worden opgeslagen in zijn database en berekent daarna de meest efficiënte route om daar te komen.