Maker hamburger-robot Flippy ontvangt een investering van 10 miljoen dollar

hamburger-robot Flippy ontvangt investering

Miso robotics, de maker van hamburger-robot Flippy ontvangt een  investering van 10 miljoen USDollar. De investering werd begeleid door Acacia Research Corporation.

Vorig jaar was Flippy een hit toen hij als hamburger flipper zijn debuut maakte bij Pasadena CaliBurger, een trendy fastfoodketen in Californië. CaliBurger heeft inmiddels tientallen units in bestelling lopen voor overige restaurants in haar keten.

“We zijn enthousiast over het groeiende vertrouwen in Miso Robotics en blijven ons inzetten voor het realiseren van onze doelstelling om de $ 3 biljoen industrie van bereide voedingsmiddelen te moderniseren”, aldus David Zito, mede-oprichter en CEO van Miso.

De omvang van de industrie, in combinatie met stijgende minimumlonen, heeft tot nieuwe automatiseringsoplossingen voor de fast food ketens geleid.

De collaboratieve, aanpasbare robotkeuken-assistenten en het AI-platform van Miso Robotics zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen en de voedselkwaliteit te verbeteren.

Dit stelt restaurants en voedselleveranciers in staat om tegemoet te komen aan de toenemende verwachtingen van klanten over verse ingrediënten die snel en consistent zijn bereid, terwijl de kostprijs laag blijft.

Het bedrijf zal binnenkort Flippy’s debuut aankondigen in één van CaliBurger’s restaurants in Pasadena. De autonome robot-keukenassistent wordt aan het einde van 2019 uitgerold naar meer dan 50 CaliBurger-restaurants over de hele wereld.