Markt voor booglasrobots groeit wereldwijd met 6.65% van 2018 tot 2022.

booglasrobot - markt voor booglasrobots groeit
Auteursrecht: khamlaksana / 123RF Stockfoto

De markt voor booglasrobots groeit wereldwijd met een CAGR van 6,65% in de periode 2018-2022. Dit voorspellen analisten in een rapport van researchandmarkets.com

Het rapport, Global Arc Welding Robots Market 2018-2022, is opgesteld op basis van een grondige marktanalyse met input van experts uit de sector.

Het rapport behandelt het marktlandschap en de groeivooruitzichten voor de komende jaren. Het rapport bevat ook een bespreking van de belangrijkste verkopers die actief zijn op deze markt.

De nieuwste trend in de markt is de geavanceerde software om de programmering te verbeteren. In het geval van industriële robots, is het besturingssysteem zodanig geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat de bewegingen en prestaties van de robot zijn afgestemd op de behoeften van de eindgebruikers.

Het robotprogramma wordt geschreven door de eindgebruiker of de systeemintegrator. Leveranciers zorgen ervoor dat de noodzakelijke ontwikkelingen in het programmeren van robots, functies bieden die het programmeren probleemloos maken.

Volgens het rapport is een van de belangrijkste drijfveren voor deze markt een regelgevingskader om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Het booglasproces wordt uitgevoerd in een gevaarlijke omgeving met hoge temperaturen, dampen, hete deeltjes, rook en hoge stroom.

Verder stelt het rapport dat de hoge prijzen van booglasrobots een van de belangrijkste factoren is die de groei van deze markt belemmerd.

Belangrijkste verkopers van booglasrobots zijn:

  • ABB
  • FANUC
  • FCA
  • Kawasaki Heavy Industries
  • Midea
  • Yaskawa

 

Voor een volledige, gedetailleerde lijst, bekijk het volledige rapport op researchandmarkets.com

Wat zijn booglasrobots:
Booglasrobots gebruiken een elektrische boog tussen de verbruikbare of niet-verbruikbare elektrode en het materiaal voor booglassen.

Een booglasrobot omvat een robotcontroller, een lastoorts, een stroombron en een draadreiniger.