Markt voor Industriële robots groeit naar 40 miljard in 2020

markt voor industriële robots
24969139 - robot arm voor verpakking. Auteursrecht: macor / 123RF Stockfoto

Groeiende bezorgdheid bij productiebedrijven om de operationele kosten te verminderen zal naar verwachting de groei van de markt voor industriële robots wereldwijd stimuleren. De wereldwijde industriële robotica-industrie werd geschat op USD 25,68 miljard in 2013 en zal naar verwachting in 2020 USD 40,00 miljard bereiken. Dit staat in een rapport van millioninsights.com

Stijgende arbeidskosten in veel ontwikkelde landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zullen bijdragen aan de groei. Van veel zware machinefabrikanten wordt verwacht dat ze personeel vervangen door automatisering. Dit om de personeelskosten te verlagen en de totale productie te verhogen.

Zo zijn de gemiddelde arbeidskosten in China met bijna 10% per jaar gestegen. Om aan overheidsvoorschriften te voldoen en de kosten te verlagen is het gebruik van industriële robots in de zware industrieën toegenomen.

Het gebruik van robots in de industrie heeft ertoe bijgedragen dat de werktijd van medewerkers met 80% is verkort en meer dan 50% van de productiekosten is bespaard.

Het gebruik van industriële robots voor taken zoals lassen en plaatbewerking in zware industrieën heeft ook de efficiëntie van de robotsystemen bewezen in termen van vermindering van cyclustijd en verspilling van grondstoffen.

Op basis van het toepassingstype is de wereldmarkt gesegmenteerd in industriële lasrobots, robots voor materiaalbehandeling en assemblagelijnen.

Verwacht wordt dat materiaalverwerking het grootste marktaandeel zal vertegenwoordigen als gevolg van de toenemende vraag naar efficiënte verwerking door machines die onder zware werkomstandigheden kunnen opereren.

Deze robots kunnen zware ladingen aan en zijn ook erg handig met enorme machineonderdelen die niet met de hand kunnen worden opgetild. Lasrobots kunnen worden toegeschreven als het snelst groeiende segment en worden veel gebruikt in de automobielindustrie voor booglassen.

Belangrijke spelers op de wereldmarkt voor industriële robots zijn:  Fanuc, ABB, Yaskawa en Kuka. Andere prominente leveranciers zijn Apex Automation en Robotics, Adept Technology, Denso Robotics, Kawasaki Robotics, Epson Robotics, Mitsubishi Electric, Rethink Robotics, TM Robotics, Nachi Robotic Systems en Universal Robots.

Lees het gehele rapport op millioninsights.com