Mega melkveebedrijf in de VS bestelt 12 DeLaval Melkrobots

Melkrobots voor Fair Oaks Farms
Mike and Sue McCloskey Fair Oaks Farms

Fair Oaks Farms in Indiana, een van de grootste melkveebedrijven in Amerika, heeft 12 DeLaval melkrobots van het type VMS™ besteld.

Fair Oak Farms is een organisatie die zich inzet om het publiek te informeren over moderne landbouw, bescherming van het milieu, de zorg voor dieren en het waarborgen van de hoogste kwaliteit producten. De onderneming trekt 500.000 toeristische bezoekers per jaar.

Deze order toont aan dat er een verschuiving is in de businessplannen van grootschalige melkproducenten. Zij zien robotica als een haalbare oplossing voor de aanpak van zaken als dierenwelzijn, melkkwaliteit, productie en arbeid.

De negen partnerschappen van Fair Oaks Farms hebben gezamelijk 36.000 melk-koeien. Mike en Sue McCloskey runnen één van de negen partnerschappen.

“Deze DeLaval robotoplossingen zijn ongelooflijk productief en efficiënt”, aldus Mike McCloskey. “Ook het niveau van comfort voor de koe maakt het robot-melken zeer aantrekkelijk.”

Start-up van het Fair Oaks Farms nieuwe melkrobot systeem is gepland voor december 2017 en zal 780 koeien dienen.

VMS ™ (vrijwillig melksysteem) zorgt ervoor dat koeien automatisch gemelkt worden wanneer zij dat willen, in een rustige, stille en stressvrije omgeving.
De koe wordt geidentificeerd zodra ze het systeem binnen loopt. Automatisch wordt er voer voorgeschoteld voordat de spenen worden gereinigd en voorbereid, waarna het melken begint. Dubble lasers op de robotarm zorgen voor een snelle en nauwkeurige detectie van de speen.

Wanneer het melken voltooid is worden het systeem en de spenen van de koe schoongemaakt om de hoogste kwaliteit van hygiëne te handhaven.

’s Werelds grootste geautomatiseerde melksysteem werd vorig jaar in Chili in productie genomen. Het systeem bestaat uit 64 DeLaval VMS™ melkrobots. Een ander groot systeem met 24 DeLaval VMS™ melkrobots komt later dit jaar in Michigan online.

DeLaval werd meer dan 130 jaar geleden opgericht in Zweden, door Gustaf de Laval. Vandaag de dag heeft DeLaval 4.500 medewerkers en is actief in meer dan 100 markten.

 

bron: www.delavalcorporate.com