Mensen zouden binnenkort kunnen werken VOOR robots

Briljante robot CEO
52424445 - robots dressed in a business suit

‘Mensen zouden binnenkort kunnen werken VOOR robots’ waarschuwt robotica, AI-expert en bekroond auteur Martin Ford in een interview met de Daily Star.

Martin Ford onthuld dat kunstmatige intelligentie binnenkort conventionele banen zal gaan overnemen. Ford, die auteur is van de bestseller “Rise of the Robots”, waarschuwt al jaren om het gebruik van robots op de werkplek te heroverwegen.

Nu heeft hij onthuld dat mensen op een dag in feite voor robots kunnen werken, waarbij de machines betere beslissingen kunnen nemen dan mensen.

Vorig jaar nam de heer Ford deel aan een gesprek met de stafchef van het Witte Huis over de mogelijke impact die robotica en kunstmatige intelligentie kunnen hebben op de economie.

Vanuit Silicon Valley, VS, heeft hij nu gewaarschuwd dat er heel snel veel banen verloren zullen gaan als een direct gevolg van de vooruitgang in de robotica.

“In het bijzonder zal het beginnen met het soort werk dat routineus en repetitief is. “Als je naar je werk komt en je doet steeds hetzelfde ding – misschien als je werk een beetje saai is – dan loop je waarschijnlijk in de nabije toekomst gevaar.

Maar dat is niet alles waar we ons zorgen over hoeven te maken. Volgens de expert zijn  nu die banen veilig die een grote hoeveelheid van emotie vereisen. Maar deze worden op een dag ook bedreigd, dus we moeten ons voorbereiden op de toekomst.

“Ik denk dat in de toekomst de banen die echt diepe interpersoonlijke relaties en empathie vereisen, waarschijnlijk relatief veilig zijn voor mensen.”