Milrem Robotics showt volgende generatie onbemand grondvoertuig

Milrem Robotics showt volgende generatie THEMIS onbemand grondvoertuig tijdens de UMEX 2018, ( Unmanned Systems Exhibition and Conference ), in Abu Dhabi. De THEMIS is specifiek bedoeld voor woestijnachtig terrein en hete klimaten en is uitgerust met autonome mogelijkheden.

Na IDEX 2017, ( International Defence Exhibition and conference )  waar de THEMIS als laatste werd tentoongesteld, verbleef het voertuig in de Emiraten en onderging het rigoureuze tests in het woestijnklimaat en op het terrein.

De kennis die is opgedaan met deze tests is verwerkt in de nieuwe versie van de THEMIS, intern aangeduid met Type 4. De nieuwe THEMIS is 30 cm langer en heeft aanzienlijk betere tractie in woestijnomstandigheden en beschikt over betere koelsystemen.

Het voertuig heeft een groter laadoppervlak dat kan worden gebruikt voor het dragen van verschillende wapensystemen, bewaking en C-IED-apparatuur ( Counter – Improvised Explosive Devices – worden gebruikt door leger en politie ). Wapensysteemintegraties zijn al uitgevoerd samen met Singapore Technologies Kinetics, Aselsan en FN Herstal.

Het bedrijf heeft ook het autonome besturingssysteem voor het voertuig ontwikkeld, met name met navigatie op een waypoint. Met deze functie kan de UGV ( Unmanned Ground Vehicle ) een vooraf bepaald pad volgen zonder dat de operator het hoeft te besturen.

Dit zou de UGV ideaal maken voor perimeter-patrouille, vooral wanneer uitgerust met een afgelegen wapenstation dat, naast het detecteren van vijandelijke troepen, het mogelijk maakt om onmiddellijk actie tegen hen te ondernemen. Het systeem kan tegelijkertijd cruciale surveillancegegevens terugsturen naar het hoofdkantoor en de manschappen binnen de perimeter. De THEMIS onbemand grondvoertuig is te zien op stand nr. A-014.