Nationale Cobot Dag was succesvol en voor herhaling vatbaar

Nationale Cobot Dag

Onlangs werd in Tiel de eerste Nationale Cobot Dag gehouden. Bezoekers en exposanten waren laaiend enthousiast en kijken nu al uit naar de volgend jaar.

Bezoekers waardeerde het dat alles wat met collaboratieve robots te maken heeft bij elkaar te zien was. Daarnaast werd ook de kwaliteit van het aanbod en gemoedelijke sfeer benoemd.

De presentaties werden druk bezocht. Veel bezoekers waren de hele dag aanwezig om alle workshops en presentaties te kunnen volgen. Vooral de case study die Donk Industries, een verwerker van aluminium uit Lopik gaf, werd goed bezocht. Uit de vele inhoudelijke vragen na afloop blijkt dat veel ondernemers op zoek zijn naar ervaringen van collega-ondernemers met het implementeren van cobots in hun productie.

De behoefte aan een Nationale Cobot Dag heeft zich hiermee bewezen. Olmia Robotics, oprichter en organisator van deze Nationale Cobot Dag, merkte dat veel ondernemingen in de maakindustrie niet op de hoogte zijn van de applicatiemogelijkheden van cobots. Zonde, want er valt zoveel winst te halen met cobots. Als system integrator van cobots moet Olmia Robotics nog vaak uitleggen wat cobots zijn en wat de voordelen van cobots boven industriële robots zijn. Volgend jaar komt er zeker een herhaling.

Er waren op de NCD 8 merken cobots te zien. Natuurlijk cobots van Universal Robots, maar ook cobots van Fanuc, Techman, Yaskawa, Hanwha, Doosan, Panda en een Saywer, van het onlangs door Hahn gekochte Rethink Robotics. Daarnaast waren er diverse vertegenwoordigers van cobotaccessoires zoals camera’s, grippers, sensoren en toeleversystemen aanwezig. Ook de exposanten hadden een geslaagde dag met de goede aanloop van geïnteresseerde bezoekers en zien het graag herhaalt.

Meer info: NCD