Nederlands team van Tech United wint WK robotvoetbal

Tech United wint WK robotvoetbal

Het Nederlandse team van Tech United uit Eindhoven heeft in Canada het WK robotvoetbal gewonnen. Dankzij een doelpunt van de gevierde robot Van Perslucht hebben de Nederlanders het team van Portugal met 1-0 verslagen.

Eerste helft
In de eerste helft van de Finale had het team uit Portugal duidelijk veldoverwicht en leden de Eindhovense robots onnodig veel balverlies. De keeper van Tech United kreeg maar liefst 10 schoten op het doel te verwerken terwijl het Eindhovense team slechts een paar kansen had bij het doel aan de andere kant.

Het was geen prachtig voetbal want vaak liepen robots vast in een ‘loop’ en moesten robots naar de kant om hersteld te worden.

Tweede helft
In de pauze werd er door beide teams veel sleutel- en programmeerwerk verricht aan de robots, onder meer omdat stof van het versleten speelveld in de robots kwam.

In de tweede helft wist het TU/e-team al na 30 seconden te scoren. Met sterk verdedigend voetbal wist Tech United de overwinning binnen te halen.

Eerdere successen in Robocup
Het is de vierde WK titel van Tech United Eindhoven. In 2016, 2014 en 2012 wist het team ook al de begeerde titel te winnen.