Cobot fabrikant Rethink Robotics breidt netwerk uit met nieuwe distributeurs

De groeiende vraag naar  slimme, cobots zorgt ervoor dat Rethink Robotics haar netwerk van distributie-partners wil uitbreiden.

De Amerikaanse fabrikant van collaborative robots (cobots) onderhandeld met negen nieuwe distributeurs waarvan vier in Europa en vijf in Noord Amerika.

“Zowel in binnenland als op belangrijke markten in Europa hebben fabrikanten gerealiseerd dat een betaalbare en volledig geïntegreerde robot-oplossing van 1 leverancier een noodzaak is om te concurreren”, aldus Scott Eckert, president en CEO van Rethink Robotics.

In Europa helpen drie nieuwe Spaanse distributie-partners aan de vraag naar cobots van Rethink Robotics te voldoen.

MiCobot is een dochteronderneming van Aldakin Automation met het specifieke doel om Rethink’s Sawyer-robots te distribueren naar de Spaanse markt.

Robots Colaborativos, een divisie van SGAR, is een hightech bedrijf dat zich richt op automatisering, 3-D print en engineering diensten in Barcelona.

Intra Automation is opgericht in 1994 en is gespecialiseerd in bewegingscontrole en robotica en heeft een gevestigd merk in de robotica markt.

Het Deense Eltronic is een leider in digitalisering en Industry 4.0, die nauw samenwerkt met industriële klanten om full-service automatiseringsoplossingen te leveren voor productie-, wind- en brandstoftechnische systemen.

Het strategische netwerk van distributie-partners van Rethink Robotics is cruciaal bij het leveren van Sawyer aan fabrikanten in grote markten over de hele wereld.

Aangezien de markt voor cobots blijft stijgen zal Rethink Robotics de komende maanden strategische distributeurs overal ter wereld toevoegen.