Niryo One – Mini Industriele robot voor minder dan duizend euro

We kennen industriële robots vooral als grote indrukwekkende robotarmen in grote fabriekshallen. Op crowdfunding website Kickstarter kun je nu een industriële robot-arm kopen voor de niet traditionele markt. De Niryo One is een 6-assige robot gericht op kleine producenten, scholen en kleine bedrijven.

De Niryo One robot is 3D geprint. De STL bestanden en code die nodig is om Niryo One te printen is opensource en dus vrij verkrijgbaar.
De hardware en software van Niryo One bestaat uit Arduino, Raspberry Pi en ROS ( Robot Operating System ).

De Niryo One heeft verschillende bedieningsopties. De arm is te besturen met een X-Box of Playstation controller.
Maar de robotarm is ook draadloos aan te sluiten met apparaten en internet zodat je hem op afstand kan bedienen via een webbrowser, smartphone of tablet.

Door gebruik van standaard electronica en 3D geprinte onderdelen hebben de makers de kosten voor de Niryo One laag weten te houden.

Industriële robots worden steeds geavanceerder. Ze worden krachtiger en nauwkeuriger. Echter, de prijs is nog steeds erg hoog en ze zijn alleen beschikbaar voor grote industriële fabrieken. Een robotarm voor thuis, school of voor een klein bedrijf kost al gauw tussen de € 20.000 en € 200.000.
De Niryo One heb je al voor onder de $1000.

Industriële robots hebben vaak 6 assen omdat dit het meest efficiënt is. Doordat Niryo One ook 6 assen heeft geeft het de gebruiker de mogelijkheid om complexe industriële processen na te bootsen. Naast de maakindustrie is de Niryo One ook zeer geschikt voor educatieve doeleinden. Door gebruik van Robots zijn kinderen meer geneigd om nieuwe technologiëen te ontdekken.

Uitbreidbaar
Tools zijn verkrijgbaar zoals een gripper, zuignap, een klem om een pen vast te houden, en een elektromagneet om metalen objecten vast te houden. Ook is er een DC motor om bijvoorbeeld een boor te koppelen. Het koppelen van tools aan de robot-arm is eenvoudig en duurt slechts een paar seconden. Een set van alle tools kost €179.

Lees meer op de website van kickstarter