Tertill – Onkruid wiedende robot voor in de tuin

Ook een hekel aan onkruid wieden? Er is nu Tertill, een onkruid wiedende robot, die het karwei voor je kan doen.
Met Tertill kunnen tuiniers nu genieten van onkruidloze planten- en bloementuinen, zonder de eentonigheid en frustratie van het wieden.

De robot is gemaakt door Franklin Robotics en ontworpen door Joe Jones, de uitvinder van de bekende Roomba robotstofzuiger van iRobot.

Voor de stroomvoorziening is Tertill uitgerust met zonnepanelen zodat je hem niet zelf hoeft op te laden. Via een bluetooth verbinding kan Tertill communiceren met je smartphone.

De robot heeft vier wielen die schuin gemonteerd zijn waardoor hij makkelijk in oneffen terrein kan bewegen. Eenmaal in de tuin maakt Tertill gebruik van zijn slimme sensoren om planten te ontwijken terwijl hij naar onkruid zoekt om te verwijderen.

Hoe maakt Tertill onderscheid tussen onkruid en planten
Korte planten ziet de robot als onkruid en snijdt dit weg. Hogere planten laat hij met rust. Als je wilt voorkomen dat de robot korte planten verwijderd dan kun je een speciale draad rondom de  betreffende planten plaatsen. Met deze draad weet Tertill dat het geen onkruid is en snijdt het dan niet weg.

Tertill onkruid robot

onkruid robot draad

perimeter
Perimeter zorgt ervoor dat de robot binnen jouw tuin blijft

Hoe wordt het onkruid verwijderd?
Tertill wiedt onkruid door met behulp van een ronddraaiende snijtrimmer het onkruid uit de grond te snijden. Doordat de robot elke dag actief is in de tuin, is het onkruid dat hij vindt altijd klein.

Komt het onkruid weer terug?
Het weggesneden onkruid kan weer terug komen. Dit kost echter energie welke is opgeslagen in de wortel van het onkruid. doordat Tertill elke dag het onkruid weer klein snijdt zal het onkruid uitgeput raken en uiteindelijk afsterven.

Hoe vaak moet ik Tertill opladen?
Tertill krijgt zijn energie van de zon. De zonne-energie wordt opgeslagen in een batterij welke verder niet opgeladen of vervangen hoeft te worden. Zelfs op bewolkte dagen zetten de zonnepanelen het licht om in energie. Op bewolkte dagen patrouilleert Tertill minder en op zonnige dagen wat agressiever.

De onkruid wiedende robot moet uiteindelijk rond de $300 gaan kosten.

 

 

Lees meer op de Kickstarter pagina.