Outobot robot wast en schildert wolkenkrabbers

Outobot robot wast en schildert wolkenkrabbers
Credit: Nanyang Technological University

Het bedrijf ELID Technology en wetenschappers aan de Nanyang Technische Universiteit in Singapore hebben de Outobot robot ontwikkeld die op grote hoogte ramen kan wassen en gebouwen schilderen.

Uitgerust met een camera en sproeikop, kan de arm van de OutoBot robot fungeren als een hogedrukreiniger om ramen schoon te maken of als een verf-pistool om gebouwen een nieuwe laag verf te geven.

De robot is ontwikkeld om het werk veiliger te maken en de productiviteit te verbeteren van schilders die op grote hoogte werken in een land met een snel vergrijzende beroepsbevolking.

Normaal gezien zijn er minimaal 5 werknemers nodig om een wolkenkrabber te schilderen. OutoBot heeft voor een verf-klus slechts twee werknemers nodig. Een operator op de grond en een werknemer die vanaf boven de veiligheid controleert.

Directeur van ELID, Dennis Lim zegt:
“Met onze robot hebben we aangetoond dat een arbeidsintensieve klus kan worden omgezet in een klus die kan worden uitgevoerd door een oudere werknemer. Tegelijkertijd neemt de robot de risico’s weg voor werknemers die op grote hoogte werken.”

 

Bron: Phys.org.