Piab introduceert piSOFTGRIP gripper voor de food industrie

Piab, een fabrikant van slimme producten voor de automatiseringsindustrie, introduceert een nieuwe gripping tool die speciaal is ontwikkeld voor de food industrie. De piSOFTGRIP is uitgerust met vacuum zuignappen en kan gevoelige, lichtgewicht objecten met afwijkende vormen en oppervlakken verwerken.

Naast toepassingen in de foodindustrie noemt PIAB ook bin-picking van kleine onregelmatig gevormde objecten zoals speelgoed als een mogelijke toepassing.

De piSOFTGRIP heeft 3 grijpvingers en een zuignap. Het is als één onderdeel vervaardigd en dit resulteert in een simpel en degelijk product. De gripper werkt met vacuum en de kracht waarmee objecten worden opgepakt en behandeld is eenvoudig te controleren en in te stelllen.

De piSOFTGRIP vormt tezamen met Piab’s end-of-arm vacuum tool piCOBOT een krachtige en flexibele “plug and play” extensie voor collaboratieve robots.

Omdat zowel piCOBOT als piSOFTGRIP gecomprimeerde luchtbesparende functionaliteit (ES) bieden, is er praktisch geen energie nodig om grip en ontspanning te verkrijgen. De grijper is al gecertificeerd door Universal Robots voor een dergelijk gebruik.