mBot educatieve Robots van fabrikant Makeblock

Educatief
De mBot van Robot fabrikant Makeblock uit de Verenigde Staten is een robot die ontwikkeld is om kinderen te helpen met leren programmeren.
Makeblock richt zich met deze mbot op een doelgroep waar momenteel veel concurrentie is.
Robots zoals Antbo en Root richten zich ook op deze doelgroep.
mBots bieden oneindig veel mogelijkheden om STEM te leren. (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Enkele eigenschappen van de mBot zijn:

    • Eenvoudig in elkaar te zetten: 38 mechanische onderdelen en kleur-gelabelde poorten voor gemakkelijke bedrading. In slechts 20 minuten in elkaar te zetten. Een leuke doe-het-zelf ervaring welke kan inspireren om meer projecten te bouwen.
    • Grafische programmering: mBot gebruikt programmeer software welke gebruik maakt van een “slepen en neerzetten” techniek waarmee de robot snel geprogrammeerd en bestuurd kan worden.
    • Compatible met Arduino: mBlock programmeer software kan programma’s uploaden naar Arduino boards.
    • Oneindig uitbreidbaar: Alle mechanische onderdelen en elektronische modules zijn te gebruiken om de mBot om te zetten naar een “droom robot”. Het mechanische frame van de mBot is ook compatible met de meeste Lego onderdelen.
    • Uitgebreide online leerprojecten: Om onderwijzers, ouders of kinderen op gang te helpen heeft Makeblock handleidingen, e-books en online instructie-video’s gemaakt om de creativiteit van de kinderen te stimuleren.