Robot-spin HEXA: Je nieuwe 6-potige programmeerbare robot-vriend

Programmeer je eigen kunstjes en manoeuvres voor robot-spin HEXA en deel deze met andere gebruikers.

Robotfabrikanten creëren vaak robots in de vorm van een huisdier omdat deze er vriendelijk en aaibaar uitzien. Maar een robot in de vorm van een spin ligt dan niet voor de hand toch? Toch zijn er voordelen zegt fabrikant Vincross.

HEXA is een robot met 6 poten en dankzij die zes poten is de robot heel goed manoeuvreerbaar, kan de robot zich heel stabiel voortbewegen en kan hij makkelijker hindernissen nemen.

Met zijn optische en ruimtelijke sensoren leert HEXA hoe de wereld om hem heen eruit ziet en kun je intelligente functionaliteit creëren. Sensoren omvatten een 720P camera met nachtzicht, 3-assige versnellingsmeter, Afstand meting sensor en een Infrarood zender.

Skills Store
MIND is een compleet robotics-ecosysteem.
Wat robot-spin HEXA bijzonder maakt is dat je hem kunstjes en manoeuvres kan leren en deze dan met andere HEXA-eigenaren kan delen.

Iedereen kan een skill/vaardigheid ontwikkelen voor HEXA en deze als app in de app-store delen met andere eigenaren van HEXA.
Vincross hoopt met deze opzet een grote community te creëren voor HEXA.
Website inc.com schrijft over een ontwikkelaar die een app maakt met een beloningssysteem om HEXA aan te moedigen nieuwe manoeuvres te blijven proberen totdat hij succesvol doorgaat naar zijn bestemming. Door een fout op te lossen, zal hij een beleid leren voor bepaalde taken.

Het idee is dat ontwikkelaars een HEXA kunnen kopen voor ongeveer $500 en de robot met behulp van Vincross’s standaard ontwikkelaar kit ontwikkelen tot alles wat ze zouden willen. Enkele voorbeelden op de website van Vincross zijn het onderzoeken van vulkanen op Mars of het redden van levens na aardbevingen.

Het besturingssysteem van HEXA heet MIND en is geoptimaliseerd voor robots en gebaseerd op de Linux kernel. Het integreert diverse bibliotheken en stuurprogramma’s om de robot-hardware en het netwerk makkelijk te beheren.

HEXA is momenteel verkrijgbaar via crowdfunding website kickstarter.com.